tiistai 24. marraskuuta 2015

Kuvausmatka Ruovedelle 13-15.11.

Matkustin 13.11. Ruovedelle kuvaamaan laulujoutsenia. Pitkän matkan jälkeen olin perillä vasta iltahämärissä, joten varsinaisesti kuvaamaan pääsin vasta seuraavana päivänä, joka olikin erittäin hyvä kuvauspäivä. Sää oli kirkas, eikä satanut juurikaan. Rannassa seisoskeltuani hetken, ja kuvaillessani aaltoja ja vesipisaroita, kuulin yläpuoleltani kovan äänen. Katsoin ylös, ja näin ison lintuparven, joka sisälsi ainakin 100 lintua. En aluksi tunnistanut lintuja sen enempää, kuin että ne olivat jonkinlaisia sorsalintuja lentotavasta päätellen. Mutta siinä pienessä ajassa, kun ne päältäni lensivät, en kyseenalaistanut lintulajia vaan aloin räpsimään PALJON kuvia. Kun parvi oli mennyt ohitseni ja laskeutunut kauemmas järvelle, pystyin hetken rauhassa tutkimaan ottamiani kuvia. Linnut näkyivät kuvissa valitettavasti vain siluetteina, mutta niistä pystyi tunnistamaan lajin. Nämä mysteeriset sorsalinnut olivat isokoskeloita, joita en ole ennen nähnyt taikka kuvannut.

Seuraavana päivänä sää oli suhteellisen sumuinen, ja hieman sateinen, ja kuvaaminen ei ottanut onnistuakseen. Päivällä kuvaamisen oli pakko onnistua, sillä lähelle rantaa tuli yhteensä 26 laulujoutsenta. Niistäkin kuvia kertyi lähes 50, mutta parhaat ovat nyt nähtävissä blogissa. :)

Vesipisaroita.
Laulujoutsenia. (Cygnus cygnus)
Isokoskeloita. (Mergus merganser)

maanantai 23. marraskuuta 2015

Vanhoja luontokuviani #4

Tässä tulee Vanhoja luontokuviani-sarjan päätöspostaus, huomenna julkaisen postauksen viime kuvausmatkastani. Lisää tietoa (ja kuvia) kuvausmatkasta huomenna!

Harmaasieppo (Muscicapa striata).
Sinisorsa (Anas platyrhynchos).
Sinisorsa (Anas platyrhynchos).
Isolampikorento tai pikkulampikorento.
Leppälintu (Phoenicurus phoenicurus).
Niittyheinäsirkka (Omocestus viridulus).

torstai 12. marraskuuta 2015

Vanhoja luontokuviani #3

Tässä tulee jo kolmas osa "Vanhoja luontokuviani"-kategoriaan. Vielä vanhoja kuvia koneelta löytyy, että ainakin vielä 2 vanhojen kuvien postausta tulee tämän jälkeen!

Kuikka (Gavia arctica) Ähtärissä.
Kauniita pilviä.
Västäräkki (Motacilla alba).
Töyhtöhyyppä (Vanellus vanellus) Seinäjoella.
Kangas- tai ketosinisiipi Seinäjoella.

lauantai 7. marraskuuta 2015

Vanhoja luontokuviani #2

Valitan muutaman päivän taukoa, ei ole ollut aikaa kirjoitella tänne. Mutta nyt tosiaan jatkuu vanhojen luontokuvien julkaiseminen, jotta pian saisi alkaa julkaista uudempiakin kuvia.

Kalalokki (Larus canus) Ähtärissä.
Rantasipi (Actitis hypoleucos) Ähtärissä.
Sirotytönkorento (Coenagrion pulchellum)
Salakka. (Alburnus alburnus)
Kalalokki. (Larus canus)